Legyen zöldebb a mezőgazdaság!
HU | EN

Ino Bact N-Cell

Bacillus amyloliquefaciens baktériumot tartalmazó szárbontó, tápanyag feltáró és nitrogén megkötő baktérium - biológiai termésnövelő anyag

Danuba Ino Bact N-Cell
Az Ino Bact N-Cell kétféle Bacillus amyloliquefaciens törzset tartalmaz ezek az I-4995 és I-4996. A két törzs által nagyobb alkalmazkodóképességet ad a terméknek különböző talajviszonyok között is. A termékben 1 milliárd baktérium van egy milliliterben. A javasolt 0,5 literes dózisban így 500 milliárd baktérium jut ki hektáronként.
 • Kijuttatás után hosszú idő (24 óra) áll rendelkezésre a talajba való bedolgozáshoz
 • Szobahőmérsékleten egy évig tárolható!
Bacillus amyloliquefaciens
Megköti a levegőből a nitrogént Javítja a foszfor feltáródást Fokozza a vas, bór és magnézium felvehetőségét
Képes auxint termelni Hatékony a gyökér patogén gombák és baktériumok ellen Fokozza a talaj mikrobiológiai aktivitását
 • Képes megkötni a levegőből a nitrogént. Ennek mennyisége függ a talajminőségétől de általában 20-25 kg hatóanyag, ami közel 100 kg Pétisónak felel meg. Így a szárbontás miatti káros pentozán hatást - plusz nitrogén műtrágyázás nélkül - eltudjuk kerülni.
 • Nitrát érzékeny területeken segít a maximális nitrogén kijutatásában, hogy maximalizáljuk a termést. Plusz 20-25 kg/ha nitrogénnel számolhatunk műtrágyázás nélkül
 • Javítja a foszfor feltáródást és ezáltal emeli a növény számára a felvehető foszfor mennyiséget, Ez jelentősen segít a gyökeresedés és később a virágzás során a növény számára, mivel ezek a legenergia igényesebb folyamatok.
 • Fokozza a vas, bór és magnézium felvehetőségét
 • Hatékony a gyökér patogén gombák és baktériumok ellen mint pl. Rhizoctonia, Pythium, Alternaria, és a Fusarium azáltal, hogy a gyökér közelében elfoglalja a helyet a többi káros gomba és baktérium elől. Kiszorítja őket
 • Növényi hormonokat termel, mellyel fokozza a növény növekedését
 • Képes auxint termelni, ami katalizálja a gyökér növekedését, elősegíti a csirázást
 • Megköti a talajban lévő nitrátot, így az nem mosódik ki a talajból és nem károsítja a talajvizet. Valamint ezzel fokozza a nitrogén műtrágyák hatékonyságát
 • Fokozza a talaj mikrobiológiai aktivitását, így gyorsul a szármaradványok lebontása ami csökkenti az életteret az azokon áttelelő káros gombáknak pl. Fuzárium vagy Szklerotínia
Javasolt technológia:
Legalább 200 liter vízben feloldva a szerves-anyagra kell permetezni és azt legkésőbb 24 órán belül bedolgozni a talajba.

A terméket a kanna kinyitása után fel kell használni! Újra visszazárva és tárolva a gyártó nem tudja garantálni a minőséget.

Felhasználható:
Szántóföldi- és kertészeti kultúrában
Hatóanyag: 1 milliárd I-4995 és I-4996 Bacillus amyloliquefaciens baktérium / ml
Dózis: 0,5 liter/ha
Kiszerelés: 5 liter
Eltarthatóság: 1 év szobahőmérsékleten (fagymentes de 28 fok alatt) napfénytől elzártan
Kísérletek
Kísérlet helyszíne, időpontja: Pécsi Talajbiológiai labor, 2019. augusztus
Ino Bact N-Cell Magyarországon piacvezető tarlóbontó
Hatóanyag 1 Milliárd spóra/gramm 0,4 Milliárd spóra/gramm
Tárolhatóság szobahőmérsékleten 12 hónap 1 hónap
Kijuttatás és bekeverés 24 órán belül 2 órán belül

Amit a Bacillus amyloliquefaciens baktériumról és az Ino Bact N-Cell -ről még tudni érdemes

Hogyan tudjuk fokozni a szárbontást és a káros gombák kiküszöbölését a talajból?
A Trichoderma gombáknak jelentős szerepük van a szármaradványok (cellulóz) lebontásában, hiszen egyes tanulmányok szerint azokat a Trichoderma gomba könnyebben bontja kisebb darabokra. Amit később a baktériumok képesek tovább bontani egészen az alap glükóz molekulákig. Így ha szeretnénk a szárlebontást maximalizálni, akkor érdemes a szárbontó gombákat és baktériumokat együtt kijuttatni. Az Ino Bact N-Cell mellé így a Tricho 2Mrd Trichoderma együttes kijuttatása az ideális, hiszen ebben a termékben van jelenleg a legmagasabb Trichoderma gomba hatóanyag.
Mi is a cellulóz?
Béta-D-glükózból elemekből felépített poliszacharid, vagyis egy összetett szénhidrát. Alapjában véve glükóz vagyis szőlőcukor molekulákból épül fel. Ez a fotoszintézis terméke a levegő széndioxidjából és a vízből. Szerep elsősorban az energia tárolása.
A cellulóz a földön előforduló leggyakoribb szerves anyag, mivel ez a növények vázának az alapeleme. A fák 40%-a, a gyapot 50%-a, a len és kender közel 80%-a. A vatta és papír közel 100%-ban cellulóz molekulákból áll. Mivel se vízben, de híg lúgokban vagy híg savakban nem oldódik, így lehet kiváló vázépítő és szigetelő anyag. A cellulóz molekula lánc alakú, míg a keményítőé spirális.
A béta-D-glükóz molekulák hidrogénkötésekkel kapcsolódnak össze, amit csak egyes gombák és baktériumok képesek lebontani. Ezen gombák és baktériumok termelnek olyan erős enzimeket, melyek képesek a cellulózt kisebb molekulákra, végül glükózra bontani. Így a megkötött napenergia újra visszakerül a biológiai körforgásba.
Minőségét 5-25 fok között, közvetlen napfénytő védett száraz raktárban, eredeti csomagoló anyagban tárolva 18 hónapig megtartja. A Danuba a termékeinek optimális hatásához, 25 fok alatti kijuttatási hőmérséklet szükséges.
NÉBIH Engedély Okirat Biztonsági adatlap letöltése Laborvizsgálati eredmény Gyártói minőségi nyilatkozat Angol nyelvű leírás